استرس با موهایتان چه میکند؟
می دانیم که استرس موجب آسیب های جسمی و روحی می شود و روی تمام اندام های ما از جمله پوست و مو، تاثیر می گذارد.
استرس می تواند سبب بروز مشکلات ناگهانی در پوست و مو شود و همین مشکلات نیز به خودی خود می توانند بر شدت استرس بیفزایند. با ما همراه شوید تا تاثیر استرس روی موها را بررسی کنیم.
استرس و ریزش موها
استرس در نوجوانان باعث ریزش موی سر میشود. قبلا ریزش مو در سنین 35 سالگی مشاهده میشد، اما این روزها سن دچار شدن به آن کاهش یافته و به حدود 16 سالگی رسیده است.
استرسهای بسیار شدید باعث بروز نوعی ریزش مو به نام ریزش موی منطقهای یا طاسی منطقهای میشوند که در این مرحله، گلبولهای سفید خون به فولیکولهای مو حمله کرده و رشد مو را متوقف مینمایند و در طول چند هفته، موهایی که مورد حمله قرار گرفتهاند و رشدشان متوقف شده، شروع به ریزش میکنند. در پایان به صورت طاسی فرق سر نمایان میشود.
اتفاقاتی
که انسان را تحت فشار شدید روحی قرار میدهند مانند مرگ عزیزان، روند سفید
شدن مو را تسریع میکند، به شرطی که فرد از لحاظ ژنتیکی هم زمینه آن را
داشته باشد
از دیگر عوامل موثر در این نوع ریزش مو می توان به تب یا عفونت شدید، اعمال جراحی مهم، آلودگی هوا ورژیم های غذایی نامناسب به ویژه رژیم کم پروتئین و استفاده از بعضی داروها مانند قرص های جلوگیری از بارداری و بعضی داروهای ضدافسردگی اشاره کرد.
شاد بودن و شاد زندگی کردن که یکی از رازهای افزایش عمر است مانع از ریزش مو میشود.
اگر ریزش مو به دلیل بیماری نباشد، زنان و مردان میتوانند با دور کردن فشارهای روحی و شاد بودن، از ریزش موی خود جلوگیری کنند.
علت اصلی سفید شدن مو ژنتیکی است. برخی این باور غلط را دارند که موهایی که زود سفید میشود، دیگر نمیریزند، در صورتی که این گونه نیست.
برخی افراد موهای ضخیم و پرپشتی دارند که به صورت ژنتیکی نمیریزد، اما اینکه هرکس موی پرپشت دارد، حتماً مویش زودتر سفید میشود، یا اگر سفید شد، نمیریزد، باور غلطی است.
استرس یکی از عوامل مهم سفید شدن مو می باشد. اتفاقاتی که انسان را تحت فشار شدید روحی قرار میدهند مانند مرگ عزیزان، روند سفید شدن مو را تسریع میکند، به شرطی که فرد از لحاظ ژنتیکی هم زمینه آن را داشته باشد.
متخصصان با دلایل علمی نشان دادند که استرس میتواند موجب تغییر رنگ موها و سفید شدن آنها شود.
این متخصصان در دانشگاه کارولینای شمالی دریافتهاند که چطور هورمون استرس موسوم به آدرنالین موجب بروز آسیبهایی به بدن شود که حاصل آن ابتلا به برخی از سرطانهای خطرناک و یا حتی سفید شدن موها است.
هورمون آدرنالین در دورههای کوتاهمدت استرس برای بدن مفید است، چون آن را برای مبارزه یا فرار آماده میکند، اما وقتی این استرسها دائما وجود داشته باشند و ادامه پیدا کنند، به تدریج به مولکول وراثتی DNA که اصلیترین جزء از وجود انسان و سایر موجودات زنده است، آسیب وارد میکند.
فرآوری : زهره لطیفی
بخش سلامت تبیان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر