۱۳۹۱ شهریور ۷, سه‌شنبه

رژيم غذايي شادي آفرين

رژيم غذايي شادي آفرين
 رژيم غذايي شادي آفرين
سال هاست كه متخصصان دريافته اند احساس نشاط و شادي با نوع تركيباتي كه وارد بدن مي شود، رابطه مستقيم دارد.شايد بيشتر ما بدانيم كه رژيم غذايي چرب و شيرين و حاوي غذاهاي فرآوري شده باعث افزايش وزن و اندازه دور شكم مي شود

اما كمتر به اين موضوع توجه داريم كه مصرف اين مواد باعث افسردگي هم مي شود.اگر فكر مي كنيد كه فقط با خوردن غذاهاي كم كالري و كم چرب مي توانيد سرحال تر و شاداب تر باشيد
بايد گفت؛ اشتباه مي كنيد چون قطعا به مواد و تركيباتي نياز داريد كه در بهبود خلق و خوي شما تاثير دارد.
متخصصان تغذيه مي گويند رژيم غذايي غني از چربي هاي مفيد، مانند روغن زيتون و حاوي غلات سبوس دار، سبزيجات و گوشت با كيفيت باعث مي شود احساس خوبي داشته باشيم و بتوانيم بدون تلاش خيلي زياد، وزن خود را نيز كاهش دهيم.
اگر به اين موضوع علاقه مند شده ايد، توصيه مي كنيم ادامه مطلب را مطالعه كنيد.عموم مردم به اشتباه رژيم غذايي را كم خوري معنا مي كنند، در صورتي كه رژيم غذايي به معناي نظم غذايي است، نظمي كه بايد در برنامه غذايي انسان وجود داشته باشد تا زندگي سالمي را پي بگيرد.
دكتر رضا راست منش متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي با بيان اين نكته به خراسان ادامه مي دهد: معمولا آن چه در رژيم هاي غذايي مورد توجه است، تعداد وعده هاي غذايي است.

در يك رژيم غذايي صحيح افراد بايد بين ۳ تا ۵ وعده غذا مصرف كنند و بهتر است مواد غذايي مصرفي بين ۵ وعده سرشكن شود. زيرا همين كار باعث پيشگيري از چاقي، اضافه وزن، بيماري هاي قلبي- عروقي و بيماري هاي مفصلي مي شود.

هم چنين مصرف ۸ تا ۱۲ ليوان آب و مصرف ۳ ليوان شير يا معادل آن لبنيات در يك رژيم غذايي صحيح توصيه مي شود. حداقل مصرف ۵ نوع ميوه و سبزيجات متنوع هم در يك رژيم صحيح وجود دارد.
اين رژيم نيازهاي اساسي يك فرد بالغ را تامين مي كند و اگر اين رژيم رعايت شود، مي توان اميدوار بود فرد زندگي سالمي داشته باشد.از آن جا كه انسان يك موجود متعالي است و خواسته هاي ديگري هم دارد ممكن است از رژيم غذايي انتظارات ديگري مثل كسب شادي ، افزايش حافظه و افزايش طول عمر هم داشته باشد.

دكتر راست منش با اشاره به اين كه طبق تحقيقات مي توان با تغيير در ماهيت رژيم غذايي انتظارات متنوع افراد را برآورده كرد، تصريح مي كند: مي توان با تغييراتي در رژيم غذايي شادتر زندگي كرد و حداقل اين كه از كسالت و خمودگي رهايي يافت. اصل حاكم در اين رژيم جلوگيري از افت قند خون است.
افت قند خون در افراد باعث ايجاد رخوت، كسالت و بي حالي مي شود بنابراين تنظيم قند خون در اين رژيم بسيار مهم است. كمك به توليد هورمون هاي شادي بخش در مغز و جلوگيري از تخريب زودرس و افزايش عمر آن، يك راه ديگر است. مواد غذايي بسيار متنوعي در اين امر نقش دارد مانند شير يا موز كه حاوي اسيد آمينه اي موسوم به «تريپتوفان» است كه در بدن به هورمون شادي بخش «سروتونين» تبديل مي شود.
انگور يكي از ميوه هايي است كه حاوي سروتونين است.خوب است بدانيد روايت شده است زماني كه حضرت نوح (ع) از قوم خود نزد خداوند شكايت كرد و بسيار رنجور و افسرده بود، خداوند دستور داد تا انگور بخورد. از اين رو اين ميوه در ايجاد شادي نقش بسياري دارد.
بعضي از ميوه ها به طور مستقيم حاوي مواد شادي بخش است و كمبود برخي مواد كه حاوي اسيد چرب امگا ۳ است ، مانند ماهي و غذاهاي دريايي باعث افزايش رخوت و خمودگي و كسالت مي شود. نكته اين جاست كه تاكنون نقش افزايش مصرف اسيدهاي چرب امگا ۳ در بروز شادي ثابت نشده اما ثابت شده است كه كمبود آن به رخوت و كسالت منجر مي شود.
بنابراين مصرف متعادل اين اسيدهاي چرب را به همه مردم توصيه مي كنيم.هم چنين كمبود منيزيم، مس و منگنز در بروز افسردگي نقش دارد با اين حال مصرف بيش از اندازه آن باعث شادي نمي شود.
مصرف زياد قندهايي كه «پلي فنل » دارد مثل زغال اخته، توت و تمشك جنگلي هم با احساس شادي ارتباط دارد. به طور كلي ميوه هايي كه رنگدانه بنفش دارد، بسيار مفيد و شادي بخش است.
دكتر راست منش با اشاره به اين كه در گياه نعناع اسيدهاي چرب بسيار فراري وجود دارد كه خاصيت نشاط آوري دارد، مي گويد: مصرف اين گياه باعث نشاط و شادي مي شود و همه ما تجربه استفاده از خمير دندان نعناعي را داريم كه بلافاصله پس از مصرف احساس سرخوشي و نشاط مي كنيم.
بايد دانست هيچ يك از اين مواد غذايي به تنهايي معجزه نمي كند اما مجموعه آن ها وقتي در يك سبد غذايي به صورت منظم مصرف شود، مي تواند يك رژيم غذايي شادي آفرين باشد.طراحي چنين رژيم هايي از توان فردي كه در اين زمينه تخصص و تجربه ندارد، خارج است .

بنابراين بهتر است افرادي كه به هر دليلي احساس خمودگي يا كسالت مي كنند، از متخصص تغذيه باتجربه كمك بگيرند تا با اصلاح رژيم غذايي ، زندگي بانشاط تر و شادي را تجربه كنند.وي با بيان اين كه در طراحي رژيم غذايي هدف بسيار مهم است،
تصريح مي كند: اگر هدف كاهش وزن باشد ممكن است نتوان برخي مواد غذايي شادي آور را در آن گنجاند، بنابراين هدف اصلي بايد مشخص باشد و متخصص تغذيه طبق تجربه و مهارتي كه درباره رژيم هاي غذايي متنوع آموخته است مي تواند به فرد كمك كند كه به هدف خود نزديك تر شود.
هم چنين يد به عنوان يك عنصر مهم و حياتي براي بدن در صورت كمبود باعث كاهش حافظه، انرژي بدن و بروز مشكلاتي مثل افسردگي، نقص توجه ناشي از بيش فعالي، ميگرن، افزايش وزن و... مي شود. بنابراين در رفع افسردگي بايد يد را به ميزان كافي در رژيم غذايي افراد گنجاند. از سوي ديگر كلسيم از ابتدايي ترين تركيبات در بالا بردن خلق افراد است.

وقتي بدن به اندازه كافي كلسيم داشته باشد، مغز دستور مي دهد كه انتقال دهنده هاي شادي آفرين آزاد شود.هم چنين هر قدر تعداد ويتامينD در بدن كمتر باشد، احتمال بروز مشكلاتي نظير افسردگي و
زوال عقل در فرد تشديد مي شود. فيبرهاي خوراكي هم به عنوان بالابرنده هاي خلق و خوردني هاي شادي بخش شناخته شده است.

فيبر علاوه بر كاهش وزن موجب كمتر شدن نوسانات خلقي در انسان مي شود و ميل به خودكشي را كاهش مي دهد. منابع اصلي حاوي فيبر سبزيجات داراي برگ هاي سبزرنگ، ميوه ها، غلات سبوس دار و جو است.
منبع: روزنامه خراسان
 
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر